Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Ubytování v Chorvatsku

Chorvatsko je pro většinu Čechů velmi atraktivní destinací, do které si jezdí v létě nejen odpočinout, ale také zhlédnout zdejší památky a přírodní krásy, které berou dech. Ovšem, pokud chcete zažít pohádkovou dovolenou, je třeba vybrat vhodné ubytování. Ubytování v Chorvatsku má poměrně vysokou úroveň.

Vybírat můžete z nádherných apartmánů, Robinzonád, luxusních vilek, majáků, penzionů i hotelů. Jak tedy vidíte, o ubytování v Chorvatsku se rozhodně nemusíte obávat.

V následujících řádcích si o každém typu ubytování v Chorvatsku povíme něco víc, proto, chystáte-li se právě sem, neváhejte a čtěte dál!

Přijíždíte-li do této oblíbené destinace na delší dovolenou, je dobré si ubytování v Chorvatsku předem zarezervovat. Hlavně v průběhu léta se zde totiž vyskytuje velké množství turistů, proto není radno cokoliv podcenit. Z čeho tedy můžete vybírat?

Ubytování v Chorvatsku – apartmány

Jak již bylo řečeno, první možností ubytování v Chorvatsku jsou apartmány. Ty se tady vyskytují takřka na každém kroku a u turistů se těší velké popularitě. Jedná se většinou o hezké domky se základním vybavením (kuchyně, postel, TV, sprcha) a nejčastěji jsou lokalizovány v blízkosti moře. Kromě toho poskytují určité soukromí, které ocení hlavně rodiny s dětmi. Cena těchto apartmánů se různí. V průběhu sezóny však za jednu noc tohoto ubytování v Chorvatsku zaplatíte cca 500 Kč.

Ubytování v Chorvatsku – Robinzonády

Další možností ubytování v Chorvatsku jsou tzv. Robinzonády. Jde se o dechberoucí domky, jenž Vás doslova uchvátí. Obvykle se nachází v blízkosti moře a jsou pýchou každého pobřeží. Jestliže si chcete připadat jako hrdinové tohoto dobrodružného příběhu, doporučujeme klasické Robinzonády, ve kterých na Vás dýchne pravá chorvatská atmosféra. Domky jsou vybaveny ložnicí, kuchyní, koupelnou i terasou nabízející výhled na okolí. Za noc zde zaplatíte okolo 500 Kč. Dopřát si však můžete i luxusnější Robinzonády, které Vás vyjdou o 200-300 Kč dráž.

Ubytování v Chorvatsku – majáky

Netradičním ubytováním v Chorvatsku jsou zdejší majáky, jenž jsou přímo na ostrovech či mysech. Chcete-li zažít nezapomenutelné chvilky, doporučujeme majáky na moři! O dobrodružství i romantiku totiž rozhodně nebude nouze. A jaké majákové ubytování je nejznámější? Nezapomenutelné chvíle zažijete na majácích Struga, Prišnjak či Veli Rat. Ty jsou obvykle vybaveny ložnicí, kuchyní, pohovkou, toaletou a sprchou. Ceny za pobyt zde se liší, ale počítejte nejméně s 600 Kč za osobu na noc.

Ubytování v Chorvatsku – vilky

A na závěr si povíme o luxusních vilkách, hotelech a penzionech, které představují „tradiční“ ubytování v Chorvatsku. Zatoužíte-li po odpočinku ve vilkách, vydejte se na chorvatské ostrůvky Makarská Riviera, Split, riviéra Trogir a Středodalmatské ostrovy. Těšit se můžete na domky pro 5-10 lidí, které se nachází kousek od moře a jsou vybaveny zahradou s grilem a bazénem. Cena za toto ubytování v Chorvatsku se pohybuje okolo 10-15 000 Kč.

Ubytování v Chorvatsku – hotely a penziony

Hotely a penziony jsou k dispozici po celé destinaci. Jedná se totiž stále o oblíbenou formu ubytování v Chorvatsku. Pokud tedy netoužíte po dobrodružství či luxusu, ale spokojíte se s tím, že budete mít kde „složit hlavu“, hotely a penziony jsou zde přímo pro Vás! Očekávat můžete útulné pokoje s tradičním vybavením (postel, sprcha, TV). Většina těchto ubikací má také vlastní jídelnu a terasu, na které si lze dopřát odpočinek. Ceník za toto ubytování v Chorvatsku se různí. Za týdenní pobyt pro 3 osoby však zaplatíte cca 6000 Kč.

Jak vidíte, nabídka ubytování v Chorvatsku je opravdu široká. Záleží jen na Vás, čemu dáte přednost. Na své si zde ale přijde takřka každý z Vás – jak dobrodruh, tak milovník luxusu. Přejeme krásnou dovolenou!


 

Čtěte další články o Chorvatsku!

Aktuální nabídka zájezdů do Chorvatska



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist