Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Kriminalita v Chorvatsku

Jak je na tom Chorvatsko z hlediska kriminality? Pokud snad máte obavy, že Vám zde hrozí nějaké zvýšené riziko, mile rádi Vás uklidníme. Tato destinace je na tom totiž s přestupky proti zákonu obdobně jako kterékoliv jiné evropské země.

Setkat se přitom můžete nejčastěji s drobnými krádežemi. Střežte proto svá zavazadla, stejně jako cennosti, jež si s sebou berete na pláž.

Abyste se nestali cílem v hledáčku zlodějů, dodržujte v rámci prevence jistá pravidla. Neoblékejte se draze či výstředně; šperky, náušnice, nápadné hodinky a vůbec vše, na čem vám záleží, nechte rovnou doma. Nedávejte najevo, že máte při sobě větší množství peněz. Vyhýbejte se tlačenicím. Neuchovávejte doklady, peníze a karty společně s jinými cennými věcmi. Nenoste v peněžence víc peněz, než budete potřebovat. Cestujete-li autem, dávejte přednost placeným parkovištím a nenechávejte v autě cokoli cenného.

Cennosti, které nepotřebujete mít přímo u sebe, uschovejte v hotelovém trezoru. Nezapomeňte pořádně hlídat své doklady, jejich ztráta by Vám totiž mohla způsobit celou řadu nepříjemností. V případě ztráty, odcizení nebo znehodnocení pasu je třeba získat náhradní cestovní doklad na českém zastupitelském úřadu. Je dobré mít proto s sebou fotokopii zadní dvoustrany pasu. Doporučujeme mít při ruce i důležitá telefonní čísla pro případ, že by Vám někdo odcizil mobilní telefon.

Dbejte také na to, na jaká území vstupujete. Ač je chorvatské pobřeží dle policie zcela bezpečné, v některých vnitrozemských oblastech existují označená území, kde se nebezpečné pozůstatky války, zejména miny, mohou ještě vyskytovat. Ve vlastním zájmu tedy nevstupujte do terénu mimo vyznačené cesty ani do válkou poškozených objektů a zásadně respektujte zákazy vstupu. Žádná další rizika Vám však v Chorvatsku s největší pravděpodobností nehrozí.

 
Tagy: , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist